Vienna B

Petra Denig

Geboren: 2002
Geslacht: Merrie
Kleur: Bruin
Stokmaat: 166
Fokker:
% volbloed: 44,53
Predicaten: EPTM(spr) ster prok

Goed verervende merrie van de top hengsten Cantos en Voltaire. Beide hengsten horen bij de betrouwbare moderne verervers, met veel hoog springende paarden.

Vienna B blijkt goed te vererven: Dochter Bibanta (Quasimodo Z) is veel winnend in het 1.45 internationaal onder de Italiaanse Amazone Micaela Bosso; gaf ook het hengstveulen Homerus die springt in het 1.30 in Engeland onder Chelsea Skelton. Zoon DAF (Lucky Boy) was zesde in de kampioenskeuring in den Bosch; liep mee in de verrichtingen, werd als hunter naar de VS verkocht, wint meteen zijn eerste grote nationale wedstrijd. Zoon Ferdinand (Clinton I) werd naar Rusland verkocht, springt internationaal in het 1.45 onder Natalia Belova.
Kyrabanta werd op de veulenveiling van Dwingeloo verkocht, staat in Nederland in de opfok.

Hier vindt u de link naar [Vienna op Horsetelex]. In 2019 heeft Vienna een goed hengstveulen [Obantos] van Apardi x Cantos gegeven.

Moederlijn

Eerste moeder Ingur is keur preferent; in haar lijn is het 1.60 paard Djarvi B (Lukasz Troszczynski) te vinden. Naast Djarvi B zijn ook de GP hengsten Abantos en Treffer te vinden, beide ook KWPN goedgekeurd. Tweede moeder Diamond B sprong in het Z, is keur, prestatie (sport/springen).

Calypso II
Contender
Gofine
Cantos

Goodtimes
Gabanta
Abanta
Vienna B


Furioso II
Voltaire
Gogo Moeve
Ingur B

Ultrazon
Diamond B
Zerbanta